Πως θα συνδέσω ένα κύκλωμα? Όσοι ασχολούμαστε με ηλεκτρονικές κατασκευές, βλέπουμε το κύκλωμα σε κάποιο schematic και θέλουμε να κάνουμε την αντίστοιχη συνδεσμολογία να δουλέψει. Οπότε αγοράζουμε όλα τα υλικά που χρειάζονται (καλό είναι να υπάρχουν και διπλά τα φθηνά αναλώσιμα για λόγους αντικατάστασης σε περίπτωση αστοχίας υλικού).
Σε πρώτη φάση και ειδικά για όσους θέλουν μόνο να πειραματιστούν για στις συνδέσεις και τη λειτουργία μιας κατασκευής, τοποθετούμε τα υλικά σε ράστερ.
-->
Σε πρώτη φάση και ειδικά για όσους θέλουν μόνο να πειραματιστούν για στις συνδέσεις και τη λειτουργία μιας κατασκευής, τοποθετούμε τα υλικά σε ράστερ.
Εφόσον κάποιος συνδέσει τα υλικά και πάνε όλα καλά, ακόμη κι αν κάποιος θέλει να κάνει απευθείας πλακέτα, ψάχνει ή σχεδιάζει το PCB διάγραμμα.
Αν δεν υπάρχει κάποιο έτοιμο, πρέπει να σχεδιαστεί είτε σε Orcad ή κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα. Αφού ετοιμαστεί, τυπώνεται σε μια διάφανη κόλλα κι έπειτα σε μια πλακέτα. Πως γίνεται αυτό? Είτε με ειδικό μαρκαδόρο κι άλλα υλικά που θα κάνουμε παρτιτούρα το σχέδιο χωρίς να ξεθωριάσει ή φάει τους αγωγούς όταν θα το βάλουμε σε άλας και κεζάπ. Διαφορετικά τοποθετούμε την πλακέτα με το σχέδιο κολλημένο επάνω, σε λάμπα πυράκτωσης ώστε να μείνουν οι αγωγοί και τα σημεία τοποθέτησης των υλικών.
Κατόπιν γίνεται η τοποθέτηση των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων με κολλητήρι και καλάι. Συνδέουμε τις ανάλογες τάσεις, κλείνουμε το κύκλωμα και βλέπουμε αν όλα πήγαν καλά και λειτουργεί. Αν όχι πρέπει να επανεξετάσουμε ορισμένες παραμέτρους.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου