Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΡΑΣΤΕΡ - Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

raster

Το ράστερ είναι η πιο εύκολη κι άμεση πραγματοποίηση ενός κυκλώματος με τα απαραίτητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Είναι απαραίτητο αξεσουάρ για κάποιον που τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται σε πλακέτες και ηλεκτρονικές κατασκευές.
Δε θέλει κολλήσεις, δε χαραμίζεις εξαρτήματα και παράλληλα μπορείς να ελέγξεις την ορθότητα του κυκλώματος, τη σωστή λειτουργία όλων των υλικών ή ακόμη να κάνεις μερικές τροποποιήσεις για βελτίωση του κυκλώματος. 

Ένα ράστερ είναι μια διάτρητη βάση στην οποία τοποθετούμε τα ηλεκτρονικά υλικά καρφώνοντας τα στις τρύπες σε τέτοια ακολουθία ώστε να βρίσκονται σε σωστή σύνδεση μεταξύ τους. Υπάρχουν τοποθετημένες και οι ανάλογες μπόρνες για την τροφοδοσία. Η κάθε πεντάδα οπών στο κέντρο αποτελεί έναν αγωγό. Αντίθετα στα άκρα υπάρχουν κάθετα πέντε ομάδες από 5 τρύπες. Μια 25άδα αποτελεί έναν αγωγό.
Σε περίπτωση που γεμίσει μια 5άδα και χρειαστούμε κι άλλη σύνδεση σε σειρά, με ένα καλωδιάκι γεφυρώνουμε άλλη μια. Σε μερικά ράστερ ενδέχεται να δυσκολευτούμε να τοποθετήσουμε τα άκρα των υλικών. Θέλει υπομονή και προσοχή να μην ανοίξει ο αγωγός από κάτω και δεν κάνουν τα υλικά επαφή. 


Είναι ένα πολύ χρήσιμο εξάρτημα που βοηθάει πολύ τη δουλειά μας. Προμηθευτείτε ένα και πειραματιστείτε στις κατασκευές.


Μάθε για την ηλεκτρική ισχύς ΕΔΩ
Μάθε για την ένταση ρεύματος ΕΔΩ
Μάθε για το φορτίο ΕΔΩ